top of page
Foto van schrijverNicole

Mei: Een maand van persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen maand is het de maand geweest waarop ik nog een stap verder heb gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zoals al eerder verteld ben ik eind 2023 begonnen met Reiki. Kort gezegd is Reiki een geneeswijze waarbij universele levensenergie wordt doorgegeven. Dit wil niet zeggen dat het een vervangen is van de reguliere zorg. Mocht dit je interesse wekken zoek dan even op internet naar Reiki om wat meer informatie hierover te vinden.


Voor mij heeft Reiki ervoor gezorgd dat ik beter naar mijn gevoel ben gaan luisteren en hierdoor andere keuzes heb kunnen maken. Keuzes vanuit mijn intuïtie en niet alleen vanuit mijn hoofd of vanuit verwachtingen van buitenaf.

Toch wist ik na een aantal behandelingen eigenlijk niet zo goed hoe nu verder te gaan. Ik voelde ergens dat het een goed moment was om zelf een Reiki cursus te gaan volgen zodat ik mezelf kan behandelen en daarnaast ook andere hiermee kan helpen. Waaronder bijvoorbeeld mijn kinderen. Alleen speelde er ook veel onzekerheid of ik het wel echt zou kunnen, kan ik echt de levensenergie door mij heen laten stromen naar mezelf of naar andere. De laatste Reiki behandeling heb ik me dan ook helemaal overgegeven, alle gedachtes hierover losgelaten en te kijken waar mijn gevoel mij heen zou sturen.


Notitieboek met een gouden streep op de voorkant

Tijdens deze behandeling werden mijn handen en mijn kruin de hele tijd erg warm, beide allebei belangrijk voor de energie stroom bij Reiki. Voor mijn gevoel was dit dan ook de doorslag en heb ik besloten om deze cursus te gaan volgen. Op woensdag 29 mei heb ik dan ook mijn Level 1 behaald. Met een hele grote dank aan Inge, Sol en Salie. Inge heeft ervoor gezorgd dat ik mij enorm veilig voelde tijdens de cursus dagen, ze heeft mij het vertrouwen gegeven in mezelf. Doordat we met een kleine groep cursisten waren was er voldoende ruimte om met elkaar te oefenen en vragen te stellen. En daarnaast is Inge altijd bereikbaar wanneer er weer vragen op komen of wanneer je net even weer wat extra ondersteuning nodig hebt. Een absolute topper!


Naast de Reiki ben ik op 7 mei ook gestart met de opleiding tot systemisch coach. Tijdens de laatste fase van de opleiding Management in de zorg, vlak voordat ik het besluit heb genomen te stoppen met de opleiding. Heb ik van mijn persoonlijk leiderschap docent Sara de tip gekregen op het boek "de Fontein" van Els van Steijn te lezen. Ik vind het nog steeds bijzonder dat Sara heeft aangevoeld dat dit het boek was wat ik nodig had. Ik weet niet of ik nu op dit punt zo staan zonder haar tip. Hiervoor ben ik Sara enorm dankbaar.

Door het lezen van dit boek ben ik gefascineerd geraakt door systemisch werk en ben ik me hier verder in gaan verdiepen.

In eerste instantie was het de bedoeling om ergens eenmalig een opstelling te doen omdat ik zelf merkte dat ik niet op mijn plek in het systeem stond. Alleen eenmalig aan een opstelling meedoen voelde voor mij niet als voldoende. Ik voelde dat ik hier meer in te doen had. Na een tijdje zoeken ben ik terecht gekomen bij de Upstarter, tijdens het lezen van de informatie op de website voelde dit eigenlijk direct goed. Ik heb daarom ook een gesprek aangevraagd en dit gevoel werd tijdens het gesprek met Mariëtte ook bevestigd. En ik kan je vertellen de eerste 2 lesdagen waren echt magisch. Er gebeuren tijdens opstellingen zulke mooie dingen die moeilijk onder woorden te brengen zijn. Er volgen nog 4 lesdagen de aankomende tijd. Daarover zal ik een volgende keer meer delen. Voor nu deze highlights van de maand Mei, een maand waarin er veel gebeurd is en waarbij de energie weer is gaan stromen.


Liefs,


Nicole




23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page