top of page
Foto van schrijverNicole

Juni: Een maand die voorbij vloog

Voor mijn gevoel is juni echt ineens voorbij. De dagen leken wel uit mijn handen te glippen. Maar juni is voor mij ook de maand waarin in veel ruimte voor mezelf heb gehad. En eerlijk gezegd was dat ook wel hard nodig. Zonder deze ruimte was deze maand nog zwaarder geweest dan dat hij nu was.


Het was namelijk ook de laatste maand waarin mijn kinderen volledig naar school gingen. Dit jaar valt bij ons de schoolvakantie namelijk vroeg en is de laatste schooldag al op 5 juli. En jeetje wat ik heb ik deze laatste maand gevoelt. Het leek wel of dat de kinderen niet meer wisten wat luisteren betekent. Alles is teveel gevraagd, ze konden niet met en ook niet zonder elkaar en daarnaast zijn ze gewoon heel erg moe. Mijn kinderen willen dat alleen niet toegeven, dit hielp niet bij een goede nachtrust. Dit heeft op mijn gemoedstoestand een flinke weerslag. Ik merk dat ik zelf dan ook veel minder kan hebben wat natuurlijk helemaal niet helpt.


Ed Sheeran op het podium

Vandaar dat het dan ook super fijn was dat ik 2 weekenden tijd voor mezelf kan pakken. Hiervan ben ik 1 weekend de zondag samen met mijn man naar Pinkpop geweest. Wat een geluk dat wij zo mooi weer hebben gehad, het was echt genieten! Lekker slenteren, beetje rondkijken en gewoon even zijn. Zonder op iemand te hoeven letten of voor iemand te hoeven zorgen. Even het oude gevoel van vrijheid voelen, het gevoel van vrijheid voordat de kinderen er waren. Met als absolute klapper aan het eind Ed Sheeran! Wat is deze man goed zeg en dat helemaal alleen op het podium. We waren dan uiteindelijk ook pas om 2.30 thuis, kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo laat ben gaan slapen.



Groepsfoto van het retreat

Het laatste weekend van juni had ik een retreat gepland. Namelijk het allerlaatste Dear Good Morning Retreat! En ik moet eerlijk zeggen dat ik de week voorafgaand enorm gespannen was. Ik had er zeker heel veel zin in maar ook oude onzekerheden zijn weer boven gekomen. Alsof je weer even terug ging naar de middelbare school. Dat gevoel waarbij je denkt: "Vinden ze mij straks wel leuk?" "Ga ik er wel tussen passen?" En ga zo maar door. Nu het weekend voorbij is kan ik niet anders zeggen dat het echt MAGISCH was. Wat een mooie groep vrouwen en wat een verhalen hebben we met elkaar gedeeld. En dat terwijl de meeste van ons elkaar vooraf niet eens kenden. Zo bijzonder en zo mooi. Voor mensen die twijfelen om een keer met een retreat mee te gaan, ik kan het je echt aanraden. Voor Dear Good Morning was dit het laatste retreat dus deze kan helaas niet meer. Maar er zijn zeker nog meer mooie opties. Dus bij deze is dit het zetje in je rug mocht je al een tijdje twijfelen. ik zeg DOEN!


En dan nu is het hier tijd voor de zomervakantie! Ik ga lekker genieten met mijn gezin, even 3 weken met ons 4en doorbrengen. Ik wens jullie ook alvast een hele fijne zomervakantie. En denk ook tijdens de vakantie aan jezelf! Pak ruimte voor jezelf zodat ook jij weer even helemaal kan opladen.


Liefs,


Nicole



14 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page